Om slægtsforskning

Fødsel og dåb, død og begravelse. Konfirmation, forlovelse og vielse. Skøder og skifter, skole, uddannelse og beskæftigelse. Folketællinger, lægdsruller og alverdens protokoller...der er skrevet tykke bøger om slægtsforskning, så meget hurtigt begynder oplysninger om anerne at mylre frem. Og man kommer til at spørge sig selv - hvor skal jeg gøre af alle oplysningerne? Vel at mærke således at man bevarer overblikket og senere kan finde tilbage til dem.


En af de ting, man kommer til at overveje, når man begiver sig ud i denne spændende - og besættende - hobby, er databehandling. Og hvor skal man lige gøre af dem? Vel at mærke således at man bevarer overblikket og senere kan finde tilbage til dem.


Hvis man ikke er til papir-og-blyant metoden, har man så stationær pc eller bærbar, Windows eller Mac? Og hvad med tablet? (Nej, ikke sådan en man skal sluge)    ;-)


Man ønsker måske på et tidspunkt at offentliggøre sit slægtstræ på internettet. Vil man bare lave sit eget websted, eller har man lyst til at placere sit slægtstræ på et sted, hvor man nemt kan udveksle oplysninger med andre slægtsforskere?


Ja, der er mange overvejelser, men der er heldigvis hjælp at hente, både kurser og foredrag, men også på nettet i diverse fora om slægtsforskning.


Jeg har i tidens løb måttet overkomme forskellige tekniske 'udfordringer' - og for ikke at glemme, hvordan det lige var, man skulle gøre, har jeg lavet et par vejledninger til fremtidig brug. Jeg tænkte, at andre måske kunne have glæde af dem, så jeg lægger dem lige her på websiden til fri afbenyttelse (en enkelt vejledning er tilgængelig - at bruge Legacy på Windows sammen med en android-baseret tablet).


Vibekes slægtsforskning

Vibeke Carøe 2013

kontakt@vibekecaroe.dk